Uniunea Europeană a Sănătății
Indiferent de sistemul de sănătate adopatat la nivel național, pandemia de Covid-19 a luat prin surprindere toată planeta.
Iarna care ne-a uitat
Clima noastră s-a schimbat deja. E inutil să ignorăm consecințele acestui fenomen care se desfășoară chiar sub ochii noștri.
UE taxează dioxidul de carbon
Europa se pregătește să stabilească în curând o taxă pe carbon în cazul combustibililor fosili utilizați pentru alimentarea mașinilor și încălzirea clădirilor.
Unde ajung panourile solare la bătrânețe?
Durata de viață a unui panou solar este de 25-30 de ani. Dintre milioanele de panouri instalate în ultimele două decenii, multe se pregătesc de pensionare și cel mai probabil vor ajunge la un depozit de deșeuri, deoarece abia 10% dintre panourile solare ajung să fie reciclate.
UE îngreunează traficul de persoane
Traficul de persoane este o infracțiune gravă și în creștere, care afectează milioane de oameni nevinovați din întreaga lume și care implică încălcarea gravă a drepturilor fundamentale ale omului.
Arhitecții de mâine
Ani de zile, futurologii de serviciu au prezis că dezvoltarea Inteligenței Artificiale și automatizarea vor duce, inevitabil, la dispariția locurilor de muncă ce presupun un efort repetitiv.
De ce există un loc (și loc de mai bine) pentru Davos în politica globală?
Nestled in the snowy town of Davos, Switzerland, thousands of leaders from across the world gathered for the World Economic Forum (WEF) this January, under the banner “Cooperation Under A Fragmented World”.
Atunci când „mai puțin” înseamnă „mai mult”
Pentru a aprecia mai mult lucrurile cu adevărat importante în viață, dincolo de smartphone-uri, televizoare de ultimă generație și alte obiecte pe care le adunăm în casele și viețile noastre.
Europa își are faliții ei, însă…
Fenomenele și dezastrele naturale ne amenință în mai mică măsură stilul de viață și șansele la supraviețuire decât o fac concetățenii noștri.
Pomul lăudat care contrazice proverbul
Mai mult de 80% dintre persoanele care locuiesc în zonele urbane în care este monitorizată poluarea atmosferică sunt expuse la niveluri de calitate a aerului care depășesc limitele OMS.
Ucraina poate conta pe sprijinul Europei și al europenilor
Probabil datorită birocrației stufoase, probabil alimentată de interesele Rusiei care are deja un concurent economic puternic în est și dorește să-i destabilizeze unitatea celui din vest, câștigă tot mai mult teren în Europa curentul suveranist.
Premiile Noul Bauhaus European 2023
Noul Bauhaus European este o inițiativă creativă și interdisciplinară de regândire a orașelor și a spațiilor în care locuim, pentru a le transforma în orașe mai frumoase, mai sustenabile și mai incluzive.
Ceruri mai verzi
Deși aviația produce doar aproximativ 4% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE, aceasta reprezintă una dintre sursele de emisii cu cea mai rapidă creștere care contribuie la schimbările climatice.
„E timpul împlinirii promisiunilor”. UE trebuie să acționeze, în condițiile în care un studiu arată că majoritatea cetățenilor sunt îngrijorați de costul vieții
The EU must address its economic woes on the continent, as 93% of Europeans are reported to be worried about the rising cost of living.
Drumurile noastre poate
Autostrăzile din România au fost și rămân în continuare un subiect sensibil.
Cu biodiversitatea la control
Toate viețuitoarele depind de mediul înconjurător pentru a le furniza ceea ce au nevoie, inclusiv hrană, apă și adăpost.
O nouă legislație privind emisiile de gaze rezultate în urma navigației a fost adoptată ca urmare a Pactului Verde European
În urma unui deceniu de discuții între legislatorii UE, transportul maritim a fost inclus în sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii. Care este concluzia?
O nouă insulă în Marea Mediterană
Dacă în urma titlului te-ai așteptat să-ți sugerez o nouă destinație de vacanță, îmi pare rău, dar am vești proaste.
Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din metavers
Dacă ai intrat pe net în ultimii ani, indiferent că ești pasionat de jocuri video sau nu, e imposibil să nu fi întâlnit termenul „metavers”.
Regula de 3-30-300 simplă
Chiar dacă locuim la oraș, cu toții ar trebui să ne putem bucura de natură pentru că recreerea în spații verzi și luarea unei pauze de la viața agitată, smog și stres, ne face bine tuturor.