COP27: Fonduri de peste 200 de milioane de euro pentru comunitățile vulnerabile, în vederea adaptării la schimbările climatice. Ce urmează?
În cadrul a ceea ce ONU numește un „acord revoluționar”, a fost pus în aplicare și un plan de finanțare pentru țările vulnerabile afectate de dezastrele climatice.
Suntem pregătiți pentru iarna ce vine?
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei și militarizarea aprovizionării cu energie fosilă a accentuat în mod dramatic instabilitatea existentă pe piața energetică.
Și apa îmbuteliată e de vină
Am invadat pământul și marea cu plasticul nostru, dar ar cam fi timpul să facem un pas înapoi decisiv.
Mașinile care ne ocupă orașele
Am atins de mai multe ori tema limitării numărului de mașini în orașe, în vederea îmbunătățirii calității vieții noastre.
UE face ordine pe piața criptomonedelor
Pandemia a schimbat fundamental modul în care lucrăm, învățăm, ne conectăm, ne distrăm și facem cumpărături.
Energie verde pentru zile negre
În ciuda contestatarilor, hidrogenul devine treptat un vector esențial în tranziția energetică. Am scris recent niște articole pe această temă.
O mână de ajutor de la UE pentru cine chiar are nevoie de ea
Una dintre cele mai preluate știri de zilele trecute, cu beneficii directe în viața noastră cotidiană, este aceea că în urma aprobării Parlamentului European, cetățenii UE vor putea folosi o singură soluție de încărcare pentru dispozitivele lor electronice.
La taclale în supermarket
Tot mai multe supermarketuri din România au instalat case de marcat de tip self-checkout în magazinele lor.
Ce rămâne în urma Covidului? Noi decidem!
Coronavirusul ne-a obligat să purtăm echipamente de protecție personală, cum ar fi măștile și mănușile de unică folosință.
Microplasticul dăunează grav sănătății
Probabil te întrebi uneori de ce se discută atât despre reciclare, despre colectarea selectivă, de ce-și bagă nasul Uniunea Europeană în coșurile noastre de gunoi și de ce li se reproșează cetățenilor și companiilor că folosesc prea mult plastic.
Hidrogen din vânt și mare
În timp ce noi urmăream îngrijorați știrile cu mobilizarea militară din Rusia, în Franța a fost inaugurat primul sit de producție de hidrogen offshore din lume, în largul coastei Le Croisic.
Cu ochii pe noi
În ultimii ani, forțele de poliție europene au avut posibilitatea de a face schimb de amprente, date ADN și informații despre proprietarii de vehicule.
Orașe de dragul oamenilor
Orașele inteligente nu ar trebui să fie atât despre tehnologie, cât despre modul în care oamenii o folosesc pentru a îmbunătăți locul pe care îl numesc acasă.
Vești bune de pe partea întunecată a Lunii
Suntem aproximativ 8 miliarde de suflete pe fața Pământului, ceea ce pune o presiune din ce în ce mai mare pe resursele naturale ale acestuia.
Suspinul pământului
Pentru oamenii care nu au crescut la țară sau nu au un contact constant cu ritmul vieții în mediul rural, agricultura le aduce, probabil, în mine imaginea romantică a unui țăran care își lucrează pământul cu pasiune și dăruire, în timp ce gospodăria lui înflorește.
Ultima modă? Să fim sustenabili!
Tot ceea ce facem din punct de vedere vizual înseamnă comunicare. Cum ne tundem sau ne vopsim părul. Ce bijuterii sau haine purtăm. Când arătăm bine, ne simțim bine, creând astfel un ciclu pozitiv al autoafirmării.
Vocea ta - detector de sănătate
A venit toamna, vorba cântecului. Se apropie sezonul răcelilor, virozelor și gripelor. Dar pe lângă veștile mai puțin bune, avem și motive de bucurie.
Accentul pe reciclare: Rețeaua de reutilizare a mobilei din Sunderland
Potrivit Federației Europene a Producătorilor de Mobilă, deșeurile provenite din mobilier în UE reprezintă peste 4% din totalul fluxului de deșeuri solide municipale.
Pe aripile vântului
În ultimii ani, producția de energie electrică din energie eoliană a cunoscut o creștere constantă, iar costul producerii acesteia a devenit din ce în ce mai competitiv cu costul energiei electrice obținute prin arderea combustibililor fosili.
Și cu viteză, și sustenabil
Traficul aerian este o activitate umană poluantă, emisiile generate de acesta contribuind în mod semnificativ la schimbările climatice.