Eșecuri verzi
În poveștile de succces ale companiilor celebre, rareori sunt aduse în prim plan eșecurile. Sau se aduc doar pentru a da o și mai mare greutate finalului fericit.
Locuri de joacă sustenabile
Uneori ne luăm prea în serios și folosim cuvinte complexe precum sustenabilitate sau reziliență, în loc să ne luăm copiii de mână și să învățăm împreună cu ei ce înseamnă cu adevărat, la nivel practic, acești termeni.
Orașele sustenabile nu-și abandonează cetățenii
Am spus-o de mai multe ori și o repet: degeaba inovăm orașele în care trăim, dacă aceste inovații nu se traduc în beneficii concrete în viața comunității, care ține în viață aceste orașe.
Cumpăr teren agricol extra… planetar
Noi și activitățile noastre suntem cauza schimbărilor climatice, iar aceste schimbări au impact atât asupra noastră, cât și asupra naturii și economiei.
Go Green and Go Home: Top 5 orașe care promovează grădinăritul urban
Potrivit Urban - un proiect ecologic al Uniunii Europene și al programului Erasmus+ - grădinile urbane comunitare oferă o oportunitate pentru activități constructive, contribuții comunitare, construirea de relații și dezvoltarea abilităților interpersonale.
Inovații ce repară lumea
Avem un impact negativ asupra planetei prin: suprapopulare, poluare, arderea combustibililor fosili, defrișări și multe altele.
Vin miliardele de la UE. Ce facem cu ele?
Comisia Europeană încheie acorduri cu fiecare țară din UE. Momentan există 18 astefel de acorduri, iar cel cu România este unul dintre ele.
Și sustenabil, și inteligent
Discutăm deja de ani buni despre orașele inteligente, însă folosim termenul în mod vag sau nepotrivit, uneori cu accent exclusiv pe tehnologie, alteori cu o abordare futuristă sau chiar științifico-fantastică.
Fă cunoștință cu piața alimentară italiană care luptă împotriva risipei de alimente
Într-un raport șocant publicat săptămâna trecută de The Guardian, statisticile Feedback EU au arătat că în UE se irosesc anual aproximativ 153 de milioane de tone de alimente, dublu față de estimările anterioare.
Trei exemple de economie circulară la care nu te-ai aștepta
Economia circulară este un domeniu în evoluție, pe care îl urmăresc îndeaproape de câțiva ani și despre care am mai scris.
În UE, suntem peste tot (ca) acasă
Ne place și ne-am obișnuit să rămânem conectați oricând și oriunde.
Săptămâna Mare a Mobilității
În perioada 16-22 septembrie a avut loc Săptămâna Europeană a Mobilității, campania emblematică lansată de Comisia Europeană.
Tu ești român verde?
Schimbările climatice duc la degradarea mediului și sunt o amenințare existențială pentru întreaga lume.
Ce trebuie să știm despre reciclarea deșeurilor electronice în Europa
Un studiu recent arată că majoritatea statelor membre ale UE nu reușesc să atingă obiectivele de colectare a deșeurilor electronice.
Acesta ar putea fi începutul sfârșitului dosarului cu șină
Dintr-un sondaj Eurobarometru aflăm că „63 % dintre cetățenii UE doresc un mijloc digital unic și sigur cu care să se poată identifica pentru toate serviciile online”.
UE renunță la Planul Verde European în favoarea independenței energetice?
Dacă ești grăbit, îți răspund pe scurt, nu. Dar, haide să nuanțăm concluzia.
Tu te simți în siguranță online?
Am discutat pe larg despre felul în care internetul și datele ne fac viața mai ușoară.
„Viena te așteaptă”: Inspirație din cele mai verzi orașe din lume
Cei care caută inspirație pentru sustenabilitatea urbană pot porni de la o replică din piesa Vienna a lui Billy Joel: „You better cool it off before you burn it out (Mai bine să o răcorești înainte să o arzi)”.
Nu suntem insule
Calitatea vieții oamenilor care trăiesc în orașe este unitatea de măsură cea mai adecvată pentru a calcula cu precizie cât de inteligente și sustenabile sunt acestea.
Valorificarea hidrogenului regenerabil: care este strategia UE?
În ultima vreme, hidrogenul a fost foarte mult mediatizat, iar luna trecută am discutat despre aprobarea de către Comisia Europeană a unui program românesc de 149 de milioane de euro care sprijină producția de hidrogen regenerabil.