UE are datoria morală de a reconstrui Ucraina?
După cum am mai explicat, Noul Bauhaus european (NBE) este un proiect care își propune să facă lumea mai frumoasă, mai verde și mai echitabilă prin implicarea oamenilor din diferite domenii, cum ar fi educația, construcțiile sau moda.
Peste 1 milion de europeni vor să scoată pesticidele pe tușa agriculturii
În noiembrie 2022, vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, și comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară Stella Kyriakides au primit în mod oficial cererea a peste un milion de cetățeni europeni care solicitau, încă din 2019, eliminarea pesticidelor din agricultură, aceștia dorind să se asigure că agricultura din UE este ecologică și se face fără pesticide sintetice.
Și Comisia Europeană, la plăcinte, e înainte
România are 81 de produse înregistrate în Registrul UE al Indicațiilor Geografice. Evident, nu ne putem compara cu Italia (915) sau Franța (790), dar cu siguranță e loc de mai bine ținând cont de câte bunătăți avem de pus pe masă.
Regiuni mai competitive, economii mai înfloritoare
În România, mediul rural prezintă diferențe importante față de mediul urban, în ceea ce privește nivelul de dezvoltare economică, socială și infrastructura.
Am întrebat 1.000 de români
Utilizate de către Comisia Europeană și alte instituții, sondajele Eurobarometru au ca scop măsurarea percepției cetățenilor față de UE și a opiniei lor cu privire la diverse aspecte ale politicii europene, iar rezultatele lor sunt publice și pot fi accesate de către publicul larg și de către cercetători.
Gratis cu trenul prin Europa
Dacă ai 18 ani și îți șade bine cu drumul, poți descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare din cadrul programului DiscoverEU.
Cu toate pânzele sus către o securitate maritimă a UE
În contextul în care 80% din comerțul mondial se face pe mare, 2/3 din rezervele mondiale de petrol și gaze naturale sunt extrase din mare sau transportate pe mare
De veghe la hotarele UE
Toți cei care am prins perioada comunistă ne-am dorit odată cu schimbarea de regim să putem călători mai ușor, mai des și mai spre vest, că eram sătui de excursii prin spatele Cortinei de Fier.
Sustenabilitate și fake news
Nu e pentru prima dată când atrag atenția asupra faptului că dacă o companie se declară ecologică nu înseamnă mereu că este cu adevărat așa.
Comisia Europeană vrea să știe ce s-a întâmplat, de fapt, cu Blue Air
Blue Air a fost până de curând una dintre cele mai populare companii aeriene low-cost de la noi.
A repara sau a schimba cu ceva nou: iată-ntrebarea
Conform unei legende antice Arhimede ar fi afirmat că e capabil să miște planeta dacă i se oferă un punct fix și o pârghie.
Cum ar putea întreprinderile din UE economisi anual €437 milioane?
Piața unică europeană este populată de întreprinderi mici și mijlocii care, prin investițiile și activitățile lor comerciale, joacă un rol important în contribuția la prosperitatea economică și competitivitatea UE.
Europa își ține ziua de naștere
În 1950, după cel de-al Doilea Război Mondial, țările din Europa căutau modalități de a evita un alt război.În 1950, după cel de-al Doilea Război Mondial, țările din Europa căutau modalități de a evita un alt război.
Transparentizarea cazărilor pe termen scurt
Deși există de numai câțiva ani, platformele online care permit închirierea de apartamente, case sau camere pentru perioade scurte de timp au devenit o formă comună de cazare atunci când îți programezi concediul sau mergi în delegație.
Uniunea Europeană și China: Joaca de-a diplomația
Președintele Franței și Președinta Comisiei Europene au călătorit în luna aprilie la Beijing unde au fost primiți de președintele Chinei.
Noi reguli la circulație
Deși între 2010 și 2020, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere în Europa a scăzut cu 36%, în continuare, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente pe șoselele din UE.
Comisia Europeană cere sfatul cetățenilor
Deși avem reprezentanți în toate structurile europene, există în România o tendință de victimizare în raport cu UE.
Să devenim verzi: Iată cum se înrădăcinează spațiile verzi urbane în dezvoltarea sustenabilă
Pe măsură ce orașele din întreaga lume cresc și se dezvoltă, importanța spațiilor verzi nu poate fi supraestimată.
TikTok: E la modă, e mișto, dar e și periculos
Directorul FBI, Christopher Wray, consideră că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.
Pot cutremurele din Levant să deplaseze într-o direcție bună plăcile tectonice ale geopoliticii?
În urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, urmat de alte replici devastatoare, în februarie 2023, Turcia și Siria au suferit distrugeri masive, pe lângă moartea a câtorva zeci de mii de persoane.