Promovarea schimbării: Modul în care mobilitatea urbană sustenabilă orientează Europa către un viitor mai luminos
Promovarea mobilității urbane sustenabile este esențială pentru construirea unor comunități europene prospere și rezistente.
Criza microcipurilor impune o schimbare
În fiecare an, aproape o treime din puterea de calcul pe care ne bazăm este fabricată în Taiwan.
Dincolo de interdicție: Necesitatea de a consolida reglementările privind IA în Europa după interzicerea ChatGPT în Italia
Utilizarea inteligenței artificiale (IA) se extinde rapid în diverse industrii, inclusiv în sănătate, finanțe și transporturi.
Bucuroși de oaspeții de la UE
La finalul lunii martie, președintele Consiliului European, Charles Michel, a vizitat România și Republica Moldova, întâlnindu-se cu președinții celor două state.
UE bagă mâna în buzunarul României
În presa românească, apar din ce în ce mai multe titluri bombastice împotriva UE.
Menținerea standardelor etice în guvernarea locală: Cheia încrederii și dezvoltării sustenabile
Ca specialist cu vechime în dezvoltarea urbană, având două decenii de experiență profesională la activ, am văzut în mod direct importanța standardelor etice în administrația locală.
Schimbarea la față a transportului urban
Exceptând anul 2020 când a izbucnit pandemia de COVID-19, începând cu 2014, emisiile din sectorul vehiculelor grele au crescut an de an, mai ales în zona transportului de marfă, datorită creșterii cererii de transport rutier, care se estimează că va continua să crească și în viitor.
Parte de carte
Educația copiilor este importantă pentru dezvoltarea gândirii critice, a abilităților de rezolvare a problemelor, precum și pentru stimularea creativității, a empatiei și a încrederii de sine.
Abordarea Inteligenței Artificiale în educație: Valorificarea creativă a puterii Inteligenței Artificiale pentru generațiile viitoare
Orașele și administrațiile locale trebuie să joace un rol esențial în susținerea școlilor și universităților în achiziționarea tehnologiei IA, formarea relevantă și alte resurse necesare.
Atleții reîmpăduririi
Se estima prin 2021 că UE avea 159 de milioane de hectare de păduri, adică 38% din suprafață.
Avem nevoie de orașe vii
De câte ori citim sau auzim în aceeași propoziție cuvintele inovație și urbanism ne gândim imediat la orașe inteligente, mobilitate sau infrastructură futuristă.
Calea către mobilitatea urbană sustenabilă: Evaluarea celei mai recente recomandări a Comisiei Europene
În efortul de a crea un viitor mai verde și mai sustenabil pentru orașele europene, Comisia Europeană a adoptat o Recomandare la data de 8 martie pentru a ajuta statele membre să îmbunătățească mobilitatea urbană și să reducă emisiile rezultate în urma transportului.
Liniște în oraș, vă rog!
Suntem atât de obișnuiți să citim sau să auzim la știri detalii legate de Marea insulă de gunoaie din Pacific, fast fashion, colecaterea selectivă a deșeurilor, încât ne vine greu să percepem poluarea în deplinătatea ei.
Piața unică europeană schimbă prefixul
Scopul UE este acela de a ne permite nouă, cetățenilor UE, să studiem, să locuim, să facem cumpărături, să muncim și să ne pensionăm în orice țară din UE, în timp ce ne bucurăm de bunătăți provenite din întreaga Europă.
800 km cu un plin de… curent
În timp ce automobilele electrice fac deja parte din viața noastră de zi cu zi, electrificarea vehiculelor comerciale de mari dimensiuni pare să fie încă departe…
Să facem lumină în publicitatea politică
În România publicitatea politică este reglementată de către Decizia 220/2011 a Consiliul Naţional al Audiovizualului. Vorbim despre două articole formulate în 60 de cuvinte.
Europa are talent
Uneori sondajele sunt plictisitoare. Cu toate acestea, spun povești fascinante dacă ai răbdare să le parcurgi până la capăt.
Online, de-a hoții și vardiștii
Azi, mai mult ca oricând, lumea este conectată digital. Criminalitatea informatică nu cunoaște granițe naționale, iar infractorii, victimele și infrastructura tehnică se întind pe mai multe jurisdicții.
Europa accelerează digitalizarea
Europa a început un proces de digitalizare în vederea tranziției către o economie neutră din punct de vedere climatic, circulară și rezilientă, ambiția UE fiind dobândirea suveranității din punct de vedere digital, într-o lume deschisă și interconectată.
Orașe funcționale
Conform cifrelor furnizate de Banca Mondială, aproximativ jumătate din populația lumii - mai exact 56% - locuiește în orașe.